Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Παραδοσιακό Σαρακατσάνικο τραγούδι

Ελάτε να γνωρίζεται το Παραδοσιακό Σαρακατσάνικο τραγούδι, ένα θησαυρό δημοτικών τραγουδιών που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και θέλουμε να διασώσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.


ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ - Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο κι έχει Σαρακατσάνικη καταγωγή από τα Άγραφα (Τροβάτο και Νιάλα). Είναι Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ με καθηγητή τον πρωτοψάλτη Αθανασίου Ιωάννη και με εξεταστές τον Φώτιο Κετσετζή και Αρχ. Χρύσανθο Αλησάφη.
Εχει κάνει σπουδές πιάνου και ανώτερων θεωρητικών (επίπεδο Αρμονίας) με την καθηγήτρια του Εθνικού Ωδείου παρ. Χαλανδρίου Ελένη Μακρή.
Εχει κάνει σπουδές φωνητικής στο Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης Αγρινίου.
Είναι ενεργός ψάλτρια με πολλές συμμετοχές σε αναλόγια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατέχουσα ειδική Αρχιερατική άδεια ως προς το ψάλλειν.
Είναι Ιδρύτρια της Βραβευμένης Παραδοσιακής Χορωδίας ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ.
Για τη δράση ως προς τη διάδοση και διάσωση της παρτώας μας μουσικής έχει βραβευτεί από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Χορωδιακών και Οργανικών Συνόλων και από το Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος.
Από την παιδική της ηλικία μυήθηκε το ύφος του Σαρακατσάνικου τραγουδιού δίπλα στους παλιούς Σαρακατσάνους. Διδάσκει Σαρακατσάνικο τραγούδι στον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας με έδρα το Αγρίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: