Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017


ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ - Σαρακατσάνα Μουσικός
Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο κι έχει Σαρακατσάνικη καταγωγή από τα Άγραφα. Είναι Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ με καθηγητές τον πρωτοψάλτη Αθανασίου Ιωάννη και π. Ειρηναίο Νακο και με εξεταστές τον Φώτιο Κετσετζή και Αρχ. Χρύσανθο Αλησάφη. Κατέχει Δίπλωμα Μουσικοδιδασκαλου εκ του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ και με εξεταστή τον κ. Γρηγόρη Νταραβανογλου.
Εχει κάνει σπουδές πιάνου και ανώτερων θεωρητικών (επίπεδο Αρμονίας) με την καθηγήτρια του Εθνικού Ωδείου παρ. Χαλανδρίου Ελένη Μακρή.
Εχει κάνει σπουδές φωνητικής στο Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης Αγρινίου.
Είναι ενεργός ψάλτρια με πολλές συμμετοχές σε αναλόγια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατέχουσα ειδική Αρχιερατική άδεια ως προς το ψάλλειν.
Είναι Ιδρύτρια της Βραβευμένης Παραδοσιακής Χορωδίας ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ.
Είναι ιδρύτρια του Διεθνές Σώμα Ιεροψαλτριών _ International Association of Woman Chanters
Για τη δράση ως προς τη διάδοση και διάσωση της παρτώας μας μουσικής έχει βραβευτεί από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Διευθυντών Χορωδιακών και Οργανικών Συνόλων και από το Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος.
Από την παιδική της ηλικία μυήθηκε το ύφος του Σαρακατσάνικου τραγουδιού δίπλα στους παλιούς Σαρακατσάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: