Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Φωτογραφικό υλικό από τις χορωδίες που έλαβαν μέρος στο 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

 Το τριήμερο 2, 3 και 4 Οκτωβρίου 2020 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αγρίνιο το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ στο θερινό δημοτικό κινηματοθέατρο «ΕΛΛΗΝΙΣ».

Διοργανωθείς φορέας ήταν ο «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ» και συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμος Αγρινίου και ο Δήμος Θέρμου. Το φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ αφού προήγαγε τον φεστιβαλικό τουρισμό.

Το φεστιβάλ ήταν το μοναδικό που έλαβε χώρα τη χρονιά που πέρασε και ήταν πετυχημένο τόσο σε απήχηση, όσο και σε συμμετοχές χορωδιών. Τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΔΥ που αφορούσαν στα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας  covid-19. Έλαβαν μέρος 11 χορωδίες από όλη την Ελλάδα με 306 χορωδούς – μουσικούς και μαέστρους και έδωσε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικούς να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, παρά μόνο συμμετοχικό και αυτό για να δώσει βήμα στις ερασιτεχνικές χορωδίες.

Προσκλήθηκαν χορωδίες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά λόγω των αυστηρών μέτρων κατά της πανδημίας COVID-19 δεν έλαβαν μέρος οι χορωδίες του εξωτερικού.

Το φεστιβάλ είχε υπερτοπικό χαρακτήρα και περιελάμβανε παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις όπως ξεναγήσεις σε αξιοθέατα της περιοχής,  (Λίμνη Τριχωνίδα) και επισκέψεις σε εκκλησιαστικά και βυζαντινά μνημεία, σε αρχαιολογικά μουσεία και street performances.

Ειδικότερα επισημαίνεται ότι σε όλες τις χορωδίες που φιλοξενήθηκαν και διανυκτέρευσαν στο Αγρίνιο, το Θέρμο και την Αμφιλοχία έγιναν παράλληλες ξεναγήσεις σε αξιοθέατα της πόλης του Αγρινίου, στην Ιερά Μονή Πατροκοσμά Αιτωλού, στο σπίτι που γεννήθηκε ο Πατροκοσμάς Αιτωλός, στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μάνδρας, στο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων (κρυφό σχολειό), στο Μουσείο του  Θέρμου, στον Αρχαιολογικό χώρο του Μουσείου του Θέρμου, στη θέση «Θέα» και «Πετροχώρι» της Λίμνης Τριχωνίδας.

Οι χορωδίες που φιλοξενήθηκαν στο Θέρμο έκαναν νυκτερινές καντάδες στις γειτονιές της πόλης, μεταφέροντας την Επτανησιακή Μουσική στα μέρη μας.

Όλες οι φιλοξενούμενες χορωδίες ξεναγήθηκαν και απήλαυσαν τα οφέλη μιας πανέμορφης περιοχής, γεμάτη με αρχαιολογικούς χώρους και φυσικές ομορφιές όπως η λίμνη Τριχωνίδα.

Ανάρτηση με θέμα το Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου έκανε στην προσωπική της σελίδα η Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου.

Όλες οι συμμετέχουσες χορωδίες πήραν Αναμνηστική Πλακέτα Συμμετοχής και Αναμνηστικό Έπαινο Συμμετοχής.

Το φεστιβάλ έχει Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή, ενώ καλλιτεχνική Διευθύντρια είναι η Χρυσούλα Τασολάμπρου.

Στοιχεία επικοινωνίας με τον φορέα agriniofestival@gmail.com τηλ. 6943400311

https://www.facebook.com/AgrinioChoralFestival

 

  • Ο «Πνευματικός Πολιτιστικός Σύλλλογος η Αγία Σκέπη» είναι μη κερδοσκοπικός σωματείο και είναι εγγεγραμένο στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με αριθμό μητρώου 6113.













 

Δεν υπάρχουν σχόλια: