Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Διαπολιτισμική επίσκεψη της Χρυσούλας Τασολάμπρου στα Σκόπια

Τη γείτονα χώρα, επισκέφτηκε τις προηγούμενες μέρες η Αγρινιώτισσα Χρυσούλα Τασολάμπρου, ως εντεταλμένη πολιτισμού Ελληνικών και Διεθνών Πολιτιστικών Σωματείων (Αντιπρόεδρος στον "Σύνδεσμο Φιλαρμονικών - Ορχηστρών - Χορωδιών Ελλάδος"  και Ιδρύτρια του "Διεθνούς Σώματος Ιεροψαλτριών στη Βυζαντινή Μουσική" ). Ήταν καλεσμένη και φιλοξενήθηκε στο Св. Јован Бигорски / St. Jovan the Forerunner Bigorski Monastery (Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Μπιγκόρσκι) το μεγαλύτερο ορθόδοξο μοναστήρι των Σκοπίων κτισμένο το 1020.
 Η Χρυσούλα Τασολάμπρου συνέψαλλε με τη μια από τις δύο χορωδίες στη Θεία Λειτουργία (εναλλάξ Ελληνικά και Σλαβικά) και ξεναγήθηκε στο εκθετήριο τοπικής παραδοσιακής φορεσιάς και τη βιβλιοθήκη της Μονής. Κατόπιν παρουσίασε και χάρισε το βιβλίο της "Ελλήνων Ηχόχρωμα, Σαρακατσάνικα
τραγούδια" τονίζοντας πως στην περιοχή των Σκοπίων ζούσαν και ενδεχομένως υπάρχουν ακόμα απόγονοι των Σαρακατσαναίων.
Επίσης χάρισε και βιβλία της ιστορίας της πόλης του Αγρινίου και των βυζαντινών μνημείων της Αιτωλοακαρνανίας στους Διδάκτορες των χορωδιών επιδεικνύοντας Πολιτισμική διπλωματία και τονίζοντας τα κοινά σημεία μεταξύ των λαών.








Δεν υπάρχουν σχόλια: