Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Πρέσβειρα πολιτισμού στην Τουρκία η Χρυσούλα Τασολάμπρου

 

Με υψηλού επιπέδου συναντήσεις, εκδηλώσεις και εμφανίσεις η Χρυσούλα Τασολάμπρου ασκεί Πολιτιστική Διπλωματία, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, προωθώντας την εικόνα της πόλης του Αγρινίου, της Αιτωλοακαρνανίας και της χώρας μας στο εξωτερικό μέσα από τον πολιτισμό και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό.




 

Με το ισχυρό Κέντρο Πολιτισμού Επιστήμης & Κοινωνικών Δράσεων «Μέντωρ» και με κεντρικό άξονα την Ελληνική Μουσική (Βυζαντινή – Παραδοσιακή), αλλά και το συγγραφικό της έργο θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη από 6 έως 10 Μαΐου.

Επιγραμματικά ορισμένες από της κεντρικότερες εκδηλώσεις θα είναι:

Στις 7 Μαΐου στο Πατριαρχείο θα την δεχτεί σε ιδιαίτερη ακρόαση ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος με μια σειρά συγχαρητήριων επιστολών της προλογίζει κάθε συγγραφικό της έργο. Την ίδια μέρα στο Πατριαρχείο θα γίνει παρουσίαση του «ΠΑΝΑΡΜΟΝΙΟΥ» μουσικό έργο της ίδιας με Βυζαντινά – Παραδοσιακά και Ρεμπέτικα τραγούδια γραμμένα σε βυζαντινή σημειολογία.

Στις 8 Μαΐου στην Αγία Τριάδα Σταυροδρομίου στην πλατεία Ταξίμ η χορωδία της ίδιας «Αγία Σκέπη» έχει τιμητική Αρχιερατική Άδεια να ψάλλει τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Μυροφόρων στη μεγαλύτερη Εκκλησία της Ευρωπαϊκής πλευράς, το καμάρι της Ελληνική Ομογένειας της Πόλης.

Στις 9 Μαΐου στο ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης, θα λάβει χώρα η εκδήλωση «Της Ανατολίας Ωδή» με κύριο θέμα την «Ιστορική συμπόρευση Ελληνικής / Οθωμανικής Μουσικής» και ομιλητή τον Δρ Αντώνιο Χατζόπουλο. Οι χορωδίες της ίδιας θα αποδώσουν παραδοσιακά Μικρασιατικά τραγούδια συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Την κ. Τασολάμπρου θα συνοδεύουν οι χορωδίες Αγία Σκέπη και Χορωδία Φυτειών και καταξιωμένοι μουσικοί από το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, το Αιτωλικό, καθώς και εκπρόσωποι φορέων πολιτιστικών από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος.

Όπως αναφέρει η ίδια στην προσωπική της σελίδα «…με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα οδηγώ αυτές τις χορωδίες σε κορυφαίες διοργανώσεις. Αντιστεκόμαστε στην υποκουλτούρα και τα πολιτιστικά υποπροϊόντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: