Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Συνάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη με την Χρυσούλα Τασολάμπου

 


Σημαντική συνάντηση είχε η Χρυσούλα Τασολάμπρου με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη σε προγραμματισμένη επίσκεψή της στο Υπουργείο Τουρισμού, καθώς πήρε για το 2023 δύο Αιγίδες από Υπουργείο Τουρισμού, μία για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου και μία για το 2ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής με την υπογραφή του Υπουργού Τουρισμού κ. Κικίλια.

Η κ. Τασολάμπρου ως καλλιτεχνική διευθύντρια των φεστιβάλ, αλλά και μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου από το 2019, ενημέρωσε λεπτομερώς την Υφυπουργό για την πολύπλευρη κοινωνική της δράση, μέρος της οποίας δεν είναι μόνο η πολιτιστική ανάταση της πόλης του Αγρινίου μέσω των προαναφερόμενων Φεστιβάλ, αλλά και η τουριστική ανάπτυξή της. Τα δύο Φεστιβάλ έχουν γίνει τουριστικό εργαλείο για όλη την Αιτωλοακαρνανία, αφού προάγουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο θρησκευτικός – προσκυνηματικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, με πολλαπλά οφέλη και σημασία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας σε σχέση με παραδοσιακές τουριστικές μορφές.

Να θυμίσουμε ότι το περσινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών ήταν το μεγαλύτερο της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και φιλοξενήθηκαν 33 χορωδίες από 5 χώρες, οι οποίες ξεναγήθηκαν σε σημεία ενδιαφέροντος σε όλη την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και τα οποία αποτελούν πόλο έλξης όλο και περισσότερων επισκεπτών.
Η κ. Ζαχαράκη τόνισε από τη μεριά της ότι πρέπει να παρέχουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε ο εναλλακτικός τουρισμός να εδραιωθεί με τρόπο φιλικό στο πανέμορφο και ιδιαίτερο περιβάλλον της Αιτωλοακαρνανίας προσφέροντας με αυτό τον τρόπο μια επιπλέον διέξοδο στον επισκέπτη καθ’όλη τη διάρκεια του έτους και ένα επιπλέον έσοδο στην οικονομία της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: