Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Βραβεύτηκαν στον Βόλο η Χρυσούλα Τασολάμπρου και η χορωδία Αγία Σκέπη





 

Μεγάλη τιμή για τη Χρυσούλα Τασολάμπρου και τη Χορωδία “Αγία Σκέπη” το Σαββατοκύριακο στο Βόλο, αφού βραβεύτηκαν στα πλαίσια της εκδήλωσης της 6ης Συνάντησης Χορωδιών του Ομίλου Ερευνών Πηλίου.

Η εκδήλωση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και ήταν συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Ο διοργανωτής φορέας Όμιλος Ερευνών Πηλίου μετρά περί τα 50 χρόνια λειτουργίας και οι σκοποί του είναι η έρευνα και ο προβληματισμός πάνω σε πολιτισμικά θέματα, η διατήρηση και διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων του Πηλίου.

Την Αγρινιώτικη χορωδία συνόδεψαν οι μουσικοί κ. Χρήστος Ζήσης και Γιώργος Λιούλιος.

Η Πρόεδρος του Ομίλου Ερευνών Πηλίου κ. Κατερίνα Τσελεπή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η απονομή της τιμητικής πλακέτας έχει τον χαρακτήρα της βράβευσης της κ. Τασολάμπρου η οποία κράτησε ζωντανά τα φεστιβάλ στην εποχή της πανδημίας. Την τιμητική πλακέτα απένειμε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, Βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Η κ. Χρυσούλα Τασολάμπρου στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στους δεσμούς που ενώνουν εδώ και χρόνια τις δύο πόλεις, δεσμοί οι οποίοι ενισχύθηκαν και πνευματικά πλέον αφού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός ήρθε από τον Βόλο και τέλος ευχήθηκε να συνεχιστούν οι συνέργειες πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: