Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Κατάχρηση Αντιβιοτικών στα Ελληνόπουλα















Μεγάλη είναι η κατάχρηση αντιβιοτικών στα Ελληνόπουλα, όπως αποδεικνύουν διάφορες μελέτες παιδιάτρων ανά την Ελλάδα. Πέντε με έξι μητέρες στις 10 έχουν εφεδρικά αντιβιοτικά στο φαρμακείο του σπιτιού.
Οι μητέρες σε αναλογία 20 - 40% χορηγούν αντιβιοτικά μόνες τους χωρίς τη συμβουλή του παιδιάτρου, ενώ στην περίπτωση που ο παιδίατρος θα αρνηθεί τη χορήγηση αντιβιοτικού, ένα 20% των μητέρων ασκεί πίεση στον παιδίατρο να χορηγήσει αντιβιοτικό ή αλλάζει γιατρό !!
Το αποτέλεσμα: Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κινδυνεύει να χαθεί η μάχη εναντίον των μικροβίων λόγω της μη ορθολογικής χρήσης των αντιβιοτικών (που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι περιττά σε ποσοστό περίπου 70%).

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poly wraio blog paidia sygxaritiria...
perimenoume kai anartiseis omws me kathara topiko endiaferwn...xwris nathewreitai ayto ypodiksi i otidipote allo kakovoulo...
kali synexeia....

Χρύσα είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Οσον αφορά θέματα με τοπικό ενδιαφέρον, έχω ήδη βάλει και θα συνεχίσω (έτσι το ξεκίνησα αν δείτε και τις παλαιότερες αναρτήσεις) απλώς τις περισσότερες φορές "με προλαβαίνουν" άλλα blogs και δεν θέλω να επαναλαμβάνω τα ίδια.

cook είπε...

δυστυχως Χρυσα μου ετσι ειναι...
μονο που δε φταινε μονο οι μαμαδες μα και οι γιατροι...φετος τον χειμωνα με αυτο τον ιο της γριππης οι πιο πολυ παιδιατροι,χωρις φειδω,χορηγουσαν αντιβιοτικα...κατα τον δικο μου γιατρο,ο γιος μου επρεπε να ειχε πιει 3 μπουκαλια σε 1 μηνα...φυσικα δεν του εδωσα κανενα..

Χρύσα είπε...

Δεν αντιλέγω, φυσικά και οι γιατροί έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την αλόγιστη χρήση.

@ cook Το σχόλιό σου μου έδωσε την αφορμή να βάλω μια καινούρια ανάρτηση, κατά τη γνώμη πολύ χρήσιμη.